Gerecse mountainbike körtúra

2022. október 06. 22:02 - mesterpm

42 km erdőn mezőn enyhén sziklás terepen

20221005_100641163_ios.jpgEbben az évben felmerült bennünk az igény Marci barátommal, hogy a Budapest környéki hegyek turistaútjain  letekert kilométerek után mi lenne, ha kicsit kitágítanánk a mozgásterünket. Így esett, hogy  október elején meghódítottuk a Gerecse 634m-es csúcsát. A mountainbike túra képeit és útvonalát is megtalálod a cikkben.   

 

A túra a Turul parkolóból indult, kellemesen tekerhető terepen haladtunk kezdetben a piros, piros kereszt, sárga, majd a kék turistajelzéseken. Sokat esett az elmúlt napokban ami biztosította, hogy utunkat óriás pöfeteg és őz láb gombák tarkítsák.  A kék jelzés elhagyása után a jelölt utat egy a szintvonalak alapján tekerhetőbbnek tűnő úton jutottunk fel a Gerecse tetejére. No persze kinek mi a tekerhető? Természetesen, mint 3 gyerekes családapák, mint akiknek vannak egyéb elfoglaltsákai is a bringázáson kívül, néha a fülünkön vettük a levegőt. De mindez történelem a lényeg, hogy végig tudtuk tekerni az erősebb emelkedőket is. Ha a cikk végén található túratervvel ellentétben valaki feltolja magát a kék háromszögön, esetleg van összehasonlítási alapja, kommentbe írja meg tapasztalatait.

Némi pihenés után összeszedtük bátorságunkat és felmásztunk a geodéziai torony tetejére. Mint a cikk írása során a Wikipédiáról megtudtam "Többségük le van zárva, felmenni rájuk tilos és életveszélyes". Hát ez nem volt bezárva, mert ajtóval se igen rendelkezett és mivel akkor még a tiltás gondolata se merült fel bennünk, felmentünk a kicsit szocreál kilátónak vélt objektum tetejére és megcsodáltuk a kilátást. 

A tetőről a lejtő egész kellemes Tardosra lefele menet, sajnos egy részen nagyon meg tud állni a víz így ott megalapoztuk, hogy sarasan érkezzünk meg a hegyekkel körülvett község központjában található Kemencés Fogadóhoz. Az étel finom volt, mind a csirke és a kacsa 5-ös luxus a megfáradt kerékpáros szempontjából.

20221005_122258176_ios.jpg

Tele hassal az emelkedő nem olyan kellemes, amiből ez után kitellett néhány, egészen pontosan három. Az első kettő kellemetlen gyökeres és néhol tolós, a harmadik kellemesen elnyújtott és könnyen tekerhető az őszi erdőben az embernek még nézelődni is van kedve. A túrát egy gyors kellemes lejtő zárja aminek e vége a Turul parkolóban a monumentális madár megtekintésével zártuk.

20221005_151905197_ios.jpg

 Túraútvonal letöltése

Linkek akik nélkül nem jött volna létre a cikk:

Turista útvonaltervező

Relive

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mtbturak.blog.hu/api/trackback/id/tr7817948584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása